ma, di, do en vrij van 10.00 - 16.00 uur

De Missie van Natuurlijk Hondzijn

Natúúrlijk wil je je hond een fijn leven geven en zo goed mogelijk voorzien in de natuurlijke behoeftes van je hond, want dan kan je hond natuurlijk gewoon hond zijn. De missie van Natuurlijk Hondzijn is om met jou te werken aan een optimale relatie met je hond, gebaseerd op respect en vertrouwen. Want zo wil je toch met je beste vriend omgaan?

Honden delen ons leven. En ondanks dat honden onze taal niet spreken wordt er van ze verwacht dat ze zich aan ons leven aanpassen. Zijn wij het dan niet aan hen verplicht om ons te verdiepen in hoe zij hun leven met ons beleven? Waar zij behoefte aan hebben? En dat we op zijn minst begrijpen wat zij ons vertellen?

Een gelukkige hond is een hond die kan voldoen in zijn natuurlijke behoeftes. Door te kijken naar de oorsprong van de hond en zijn natuurlijke gedrag weten we waar honden behoefte aan hebben. Natuurlijk gedrag is gedrag wat de hond van nature in zich heeft en wat hij moet kunnen uitvoeren om zich gelukkig te voelen. Daarvoor is je hond voor een groot deel afhankelijk van jou.

Als je kunt voorzien in de levensbehoefte van je hond, zorgt dit voor meer ontspanning en dat verhoogt het geluksgevoel. Je bouwt op een ontspannen manier aan vertrouwen en een betere band.

Beter communiceren zonder woorden

Begrip en Welzijn op maat


Werken aan de relatie met je hond

Als je je hond gedrag vertoont wat je graag anders zou zien, is het fijn als we ons eerst verdiepen in de wereld van jouw hond. We nemen een kijkje naar hoe honden van nature leven en wat hun dagelijkse behoeftes zijn. Door het leven van je hond zo goed mogelijk af te stemmen op zijn natuurlijke behoeftes en dagelijkse bezigheden wordt het leven van je hond makkelijker.

Wij bepalen veel voor onze honden met betrekking tot eten, drinken, slapen, wandelen, lichaamsverzorging en nog veel meer. Is wat wij beslissen voor onze hond ook echt wat zij nodig hebben?
Tijdens een uitgebreide intake nemen we het leven van jouw hond door. Je ontvangt van mij een uitgebreid verslag met een advies voor aanpassingen in het leven van jouw hond. Door soms kleine aanpassingen, soms wat grotere, in het dagelijks leven van jouw hond verdwijnt vaak al grotendeels gedrag wat wij als probleem ervaren. Ik hou hierbij rekening wat binnen jouw mogelijkheden ligt.

We nemen tijdens de intake door wat je hond jouw vertelt met zijn lichaamstaal en hoe je hierop kunt antwoorden. Je hond begeleiden zonder commanderen maar door communiceren met alleen een handgebaar of je lichaamstaal te gebruiken. Je leert je hond te lezen, te begrijpen én gepast te antwoorden. Je krijgt van mij het boekje 'Hondenetiquette' mee, waarin in woord en beeld uitleg gegeven wordt over de lichaamstaal van de hond, hoe je een nog gelukkigere hond krijgt en welke goede gewoontes je zelf aan kunt nemen waardoor je de meest fantastische eigenaar wordt.

Emoties veranderen


Aan de slag met individuele begeleiding

Willen we de uiting van de emoties, en daarbij behorende gedrag, veranderen dan kan ik je daarbij helpen met individuele begeleiding. Emoties zijn de oorzaak van het gedrag wat jouw hond laat zien. Het vertoonde gedrag is voor hem of haar een oplossing. Een poging om te gaan met de situaties die gepaard gaan met bepaalde emoties zoals angst, onzekerheid, ongemak, ongenoegen. Hij hoopt hiermee de situatie af te wenden en daarmee op te lossen.

Het is dan ook heel fijn dat je je hond wilt helpen bij de problemen die je ervaart, omdat de situaties waarmee de hond niet om kan gaan en die deze emoties in stand houden zeer stressvol kunnen zijn. En stress kan veel gevolgen hebben zowel fysiek als mentaal. Zo blijf je in een vicieuze cirkel ronddraaien, want fysiek ongemak geeft op zijn beurt ook stress.

Natuurlijk Hondzijn helpt jou om het gedrag én de onderliggende emoties te veranderen.
Vaak kunnen we gedrag deels al omvormen door omstandigheden in het leven van je hond hier en daar wat aan te passen. Dit heeft een positieve invloed op emoties en dat vergroot zijn welzijn.

Met de individuele begeleiding buigen we de negatieve emoties die gekoppeld zijn aan bepaalde situaties om naar positieve emoties en gedrag. We gaan actief aan de slag!
Centraal staat een ontspannen, respectvolle en natuurlijke omgang met je hond.
Je leert de lichaamstaal van je hond te lezen, waardoor je ziet wat hij of zij naar jou communiceert en daarop te antwoorden op een manier die je hond begrijpt. Daarvoor zijn geen woorden of commando's nodig. Begripvol met je hond communiceren zorgt voor meer ontspanning, je hond leert op jou te vertrouwen, je hond wordt zekerder en dat alles verbetert en versterkt jullie relatie.
Hoe fijn is het als er naar je geluisterd wordt en er rekening gehouden wordt met jouw behoeftes.
Dat maakt je hond gelukkig en jou ook!
 
Ik geef begeleiding op gebied van:

 • Angst voor mensen
 • Angst voor andere honden
 • Angst voor lichamelijk onderzoek
 • Uitvallen aan de lijn
 • Overmatig blaffen
 • Spanningen en stress
 • Vuurwerkangst
 • Wandelen zonder trekken
 • Staat het 'probleem' van jouw hond hier niet bij? Stuur me een berichtje

  ** Zowel Begrip en Welzijn op maat als Emoties veranderen kunnen met homeopathie ondersteund worden voor een snel, mooi en blijvend resultaat. Voor meer informatie over homeopathie kijk dan op www.dynamique-gezondinbalans.nl  

Tuigjes op maat

Met verstelservice terwijl je wacht

Een goed passend Y-tuig zit lekker, je hond ervaart geen dwang of pijn als hij of zij dit tuigje draagt. Het tuigje geeft ruimte om met het hele lichaam vrij te kunnen bewegen, het knelt niet achter de oksels en geeft bewegingsvrijheid in de schouders. De voorkant van het Y-tuig rust met de punt op het bovenste deel van het borstbeen. Er komt hierdoor geen druk op de hals van je hond zodat er geen schade aan vitale organen in de hals of aan de wervelkolom kunnen ontstaan en de zuurstoftoevoer naar de hersenen optimaal blijft.
Het materiaal is zacht, veroorzaakt geen huidirritatie en biedt toch voldoende stevigheid.
Als het tuigje goed afgestemd is op jouw hond, geeft de borstband steun op de ribben, waarbij de laatste zwevende rib vrij ligt.

Met een perfect passend Y-tuig trekt je hond minder aan de lijn. En blijft je hond toch trekken, omdat het zo'n gewoonte is? Dan kun je bij Natuurlijk Hondzijn leren wandelen zonder trekken.

Heb je nog geen Y-tuigje of zit het tuigje van jouw hond bij nader inzien toch niet zo goed? Dan kun je een goed passend tuig aan laten meten bij Natuurlijk Hondzijn.
Is er geen maat die perfect past, dan heeft Natuurlijk Hondzijn een vermaakservice. Het tuigje voor jouw hond wordt tegen een kleine vergoeding volledig op maat verstelt.